Hrvatski vaterpolisti traže pobjedu i prolaz u četvrtfinale

U Barceloni se od 14. do 28. srpnja 2018. godine održava Europsko prvenstvo u vaterpolu. Za prolaz u četvrtfinale ovog prestižnog natjecanja, hrvatska vaterpolska reprezentacija mora tražiti pobjedu protiv Grčke. Grčka je trenutno prva na tablici, dok je Hrvatska zauzela drugo mjesto, no obje reprezentacije imaju jednaki broj bodova. Razlog tome je činjenica da Grčka ima bolju gol razliku; 3 gola.

Ova je utakmica iznimno važna za naše reprezentativce, jer bi prvo mjesto na tablici osiguralo izravan ulazak u četvrtfinale natjecanja. Stoga, ako rezultat bude izjednačen, prvo mjesto zauzet će Grci. Drugo mjesto na tablici već unosi nemir. Naime, drugoplasirani i trećeplasirani iz svake skupine igrat će dodatna razigravanja, a pobjednici prolaze u četvrtfinale.

Dva su moguća scenarija za Hrvatsku:

1. Ako Hrvatska pobijedi Grčku, prolazi u četvrtfinale gdje će ju najvjerojatnije čekati poraženi iz utakmice Španjolska – Crna Gora.

2. Ako izgubimo od Grčke ili rezultat bude izjednačen, nakon dva dana nas čeka razigravanje protiv Njemačke.

Iako su hrvatski vaterpolisti odlična ekipa, Grčka je također pokazala zube. Treba uzeti u obzir i činjenicu da za Grčku igraju prilično mladi igrači pa se možemo tješiti i nadati da nisu toliko dobro uigrani. No ono što smo vidjeli dosad, bilo je izvan svakih očekivanja.

U sastavu barakuda igraju:

– Josip Pavić

– Frano Vićan

– Andro Bušlje

– Damir Burić

– Ivan Buljubašić

– Nikša Dobud

– Igor Hinić

– Sandro Sukno

– Petar Muslim

– Samir Barać

– Maro Joković

– Miho Bošković

– Paulo Obradović

Hrvatska je dosad pobijedila obje utakmice u skupini: Hrvatska – Nizozemska 15:8, Hrvatska – Turska 23:2. Ako žele “izvući” lakšeg protivnika i imati dva dana više odmora, igrači trebaju biti dovoljno koncentrirani, ne gubiti lopte bez veze, a najvažnije je da iskoriste svaku moguću priliku koju budu imali. Jedino tako mogu proći u daljnju fazu ovog natjecanja.

Na trećem mjestu u skupini je Nizozemska, a četvrta je Turska s nijednim osvojenim bodom.