Marko Pjaca najvjerovatnije napušta Juventus

Bivši Dinamov dragulj, a sada nogometaš Juventusa, je tražena roba na svjetskom tržištu. S obzirom da su hrvatski nogometaši u modi nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji i velikog uspjeha vatrenih, tako je i Pjaca koji nije pretjerano igrao ipak postao predmet raznih transfer priča.

Juventus je još neodlučan, međutim kako se dolaskom Ronalda napadačka opcija u torinskom klubu drastično povećala, Pjaca koji je prošlu godinu također zbog nedostatka kontinuiteta igrao kao posuđen igrač za Schalke, ove godine će vrlo vjerovatno imati još manje prilike za dokazivanje u Juventusu.

Za sada su čini se u igra dva talijanska prvoligaša, linktext radi se o Fiorentini i Sampdoriji. Gianluca Di Marzio, čovjek oko koga se vrte sve transfer informacije u Italiji, a i šire, izvijestio je da bi Pjaca vrlo lako mogao završiti upravo u Sampdoriji. Inače, kako u Italiji ništa ne može izbjeći kamere, direktori Juventusa i Sampdorije su i snimljeni na sastanku u petak, a procjenjuje da se najvjerovatnije razgovaralo upravo o hrvatskom reprezentativcu. Javnost je nakon toga obavještena i o sastanku Pjacinog menadžera Marka Naletilića sa čelnicima ”Stare dame” pa ova priča svakako dobija veću dimenziju. Ipak, kako je ranije isti izvor naveo interes Fiorentine, ni odlazak u Viole nije nemoguć. U Firenci su također pokazali interes i za Marija Pašalića.

Situacija s Markom Pjacom nije nimalo jednostavna s obzirom da je Fiorentina spremna tek platiti posudbu s pravom otkupa, dok bi Sampdoria željela odmah kupiti hrvatskog reprezentativca. Ipak, čini se da on želi odlazak u Firencu, pa se u ovom trenutku Juventusove i Pjacine želje ne podudaraju.

Pjaca je u Juve stigao iz Dinama za prilično veliku sumu novca, međutim, ipak ga je prilično teška ozljeda spriječila da opravda uloženo. Juveovi navijači će sigurno pamtiti gol protiv Porta u Ligi prvaka, a Pjaca će svoju sreću čini se potražiti negdje izvan Torina.