Ugledna svjetska i europska natjecanja

  • Olimpijske igre: na Olimpijskim igrama stolni tenis igra se od 1988. godine. Natjecanje je podijeljeno na nekoliko konkurencija: pojedinačno muškarci i žene, igra u parovima, te ekipno natjecanje.
  • Svjetsko prvenstvo: prvo svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu održano je 1926. godine. Od 1957. igra se svake dvije godine. Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu podijeljeno je na natjecanje u pojedinačnoj igri, na igru u parovima, te na ekipno natjecanje.
  • Svjetski kup: godišnje natjecanje u stolnom tenisu, a igra se od 1980. godine. Medalje se dodjeljuju posebno u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, posebno u igri na parove, te u ekipnoj igri.
  • Europsko prvenstvo: Europsko prvenstvo u stolnom tenisu održava se od 1958. godine. Na turniru se natječu igrači europskog kontinenta. Od 1958. – 2007. godine prvenstvo se igralo svake druge godine, a od 2008. održava se svake godine. Natjecanje je podijeljeno na pojedinačnu igru (posebno muškarci, posebno žene), na igru u parovima, te ekipnu igru.
  • Europske igre: predstavljaju novije sportsko natjecanje u raznim sportovima pa tako i u stolnom tenisu. Održava se svake četiri godine, a prve Europske igre bile su 2015. godine u Azerbajdžanu (Baku). Druge Europske igre održat će se od 21. – 30. lipnja 2019. godine u bjeloruskom Minsku. Važno je napomenuti da se na Europskim igrama stolni tenis igra isključivo ekipno.
  • Završni turnir: završni turnir ili ITTF World Tour Grand Finals – riječ je o godišnjem turniru u stolnom tenisu kojeg odobrava i organizira Međunarodna stolnoteniska federacija. Natjecanje je podijeljeno na nekoliko kategorija: muškarci i žene pojedinačno, muški i ženski parovi, U21 muškarci i žene – pojedinačno
  • Masters: Masters, odnosno sportskim rječnikom, Table Tennis World Masters predstavlja natjecanje koje se održavalo tek nekoliko godina. Točnije, od 1979. – 1984. Za Masters je bilo karakteristično to što su snage odmjeravali isključivo muškarci u pojedinačnoj igri.
  • Europe Top-16: ugledno natjecanje koje se održava od 1971. godine. “Rezervirano” je isključivo za najbolje svjetske stolnotenisače, koji se natječu u pojedinačnoj konkurenciji (posebno muškarci i posebno žene).