Nisu samo nogometaši vatreni: novosti iz ostalih sportskih disciplina

U neviđenom ludilu koje je obuhvatilo cijelu Hrvatsku uslijed izvanrednog rezultata hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, malo je u proteklim danima ostalo mjesta u srcima Hrvata i na naslovnicama naših novina da bi se slavili uspjesi koji su ostvareni u drugim sportskim kategorijama, a koji su apsolutno zaslužili da se o njima priča.

Na XVIII. Mediteranskim igrama, koje su se ove godine održale u Španjolskoj, obilježen je cijeli niz sportskih uspjeha, zbog kojih je rejting Hrvatske kao nacije sporta, dodatno potvrđen.

Sveukupnu je za Lijepu našu nastupilo 99 sportaša, a usvojeno je čak 17 medalja, od kojih je 9 zlatnih. Na Mediteranskim su igrama sudjelovale ekipe iz sveukupno 26 različitih država, a Hrvatska se prema stupnju uspješnosti njenih sportaša pozicionirala na 9. mjestu.

Prvu je ovogodišnju zlatnu medalju na MI-u usvojio dizač utega Amar Musić, koji je u kategoriji 85 kg uspio podići čak 185 kilograma. Slijedila je zlatna medalja u bacanju diska Sandre Perković, koja je svoj disk bacila na udaljenosti od čak 66.46 metara.

Tijekom osmog dana MI-a, osvojeno je zlato Andree Ivančević Ivančević u atletici, nakon utrke s preponama na 100 metara, a koju je ona savladala u samo 13.19 sekundi. Za istu se medalju doslovce svim silama žestoko izborila i taekwondašica Matea Jelić. Zlatna je i medalja veslača Luke Radonića, koji je takvo odličje postigao u disciplini laki samac na 1000 metara. Boćanje se također pokazalo vrlo uspješnim: Pero Ćubela i Nives Jelovica uvjerljivo su usvojili zlatno odličje.

U ekipnim sportovima, zlatnu su medalju usvojile vrijedne hrvatske odbojkašice, koje su svoju pobjedu slavile nakon utakmice protiv Grčke te rukometaši, koji su svoju zlatnu medalju zgrabili Tunisu.

Osim Mediteranskih igara, treba posebno naglasiti kako su na Henley Royal regati, braća Valent i Martin Sinković ne samo uvjerljivo pobijedili, nego čak i postigli novi rekord.

Također valja spomenuti kako je tim mladih hrvatskih košarkaša do 20 godina, ovih dana imao razlog za slavlje u Njemačkoj: ušli su u polufinale Europskog prvenstva.