Borussija Dortmund je krenula po Marija Mandžukića. Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, hrvatski nogometaši su dobili na cijeni pa su tako postali hit na transfer sceni. Borussiji zasigurno treba jedan takav napadač pa su zavirili u ekipu Juventusa. Kako izvještava njemački Bild, čini se da je ipak Juve odbio prvu ponudu žutih. No, jasno je da će se pregovori sigurno odužiti ukoliko Borussija krene odvažno u napad na ovog napadača. Mandžukićeva borbenost nije ostala nezapažena, a golovi koji su vodili Hrvatsku do finala podigli su cijenu Juventusovom igraču. Novinari su i prije Svjetskog selili Marija svugdje, a dolaskom Cristiana Ronalda u torinsku ”Staru damu” prostor za napadače u ovom klubu se drastično smanjio pa je i sudbina Gonzala Higuaina također vrlo neizvjesna.

Činilo se da će Mandžukić u Kinu, međutim nakon odličnih partija u Rusiji dolaze i sjajne ponude iz Europe. Matthias Sammer koji je trenutno savjetnik Borussije iz Dortmunda je već radio sa Mandžukićem u Bayernu pa se čini da bi želio nastaviti tu suradnju i u klubu iz Dortmunda. Batshuayi nije oduševio pa u Borussiji žele malo konkretnijeg napadača s pravim pobjedničkim mentalitetom.

Treba reći da Mandžukić ima ugovor s Juventusom do 2020. godine pa je sigurno da ga Juve neće baš lako pustiti. Spominje se cifra od 20 milijuna, međutim iako ga je za otprilike toliko doveo iz Atletico Madrida, Juve će vjerovatno tražiti više s obzirom da je Mario pružao zaista odlične partije kako u Juventusu, tako i u reprezentaciji. Ipak za nešto više novca, dogovor bi mogao pasti, jer kako je već spomenuto, Cristiano Ronaldo je svojim senzacionalnim transferom drastično preokrenuo stvari u torinskom klubu. Inače, Mario Mandžukić je u svojoj karijeri promijenio nekoliko odličnih klubova, a odlazak u Dortmund bi bio zapravo povratak u Bundesligu budući da je tamo već igrao za Wolfsburg i Bayern.