Vijesti

U svijetu stolnog tenisa svakodnevno se događaju brojne zanimljivosti i novosti. Najviše odjeka imala je vijest o smrti hrvatskog profesionalnog stolnotenisača Dragutina Šurbeka.

Umro Dragutin Šurbek

Dragutin Šurbek jedan je od najboljih svjetskih stolnotenisača. Rođen je 1946. godine, a već 1961. osvaja natjecanje. Ovo je bio tek početak njegova uspjeha u stolnom tenisu. U godinama koje su uslijedile, Šurbek je osvojio čak 36 medalja na uglednim natjecanjima (svjetsko i europsko prvenstvo). U svojoj karijeri ostvario je više od 110 pobjeda, što u singlu što u igri u muškim i mješovitim parovima.

Brojne sportske ličnosti iz svijeta stolnog tenisa izrazile su sućut, poput Zorana Primorca (hrvatski stolnotenisač), Thomasa Weikerta (predsjednik međunarodne stolnoteniske federacije), Zlatka Pospiša (predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza) i Ronalda Kramera (predsjednik Europske stolnoteniske unije).

Ova tužna vijest pogodila je ne samo sportaše i ljubitelje stolnog tenisa unutar granica Hrvatske, nego i širom svijeta.

Počelo je Omladinsko europsko prvenstvo

15. srpnja 2018. godine počelo je 61. omladinsko europsko prventsvo koje traje do 24. srpnja. Na natjecanju će sudjelovati više od 500 stolnotenisača i stolnotenisačica iz svih krajeva svijeta. Važno je napomenuti da i Hrvatska ima svoje predstavnike te da će se boriti za osvajanje medalja.

Prvenstvo se održava u Cluj Napoci u Rumunjskoj.

Hrvatski reprezentativci nisu se uspjeli plasirati u četvrt finale u posljednjem kolu skupine D elitne divizije ekipnog svjetskog prvenstva.

Cibalia kids Open 2018. turnir

14. srpnja 2018. godine održan je turnir u stolnom tenisu za djevojčice i dječake pod nazivom Cibalia kids Open 2018. Natjecanje je podijeljeno u nekoliko kategorija:

  • posebno djevojčice te posebno dječaci
  • klinci/ klinceze do 8 godina (pobjednici Elena Vukovacac i Adi Muratović)
  • kadeti/ kadetkinje do 10 godina (pobjednici Hana Čmelak i Norman Pap)
  • kadeti/ kadetkinje do 12 godina (pobjednik Dario Bistrović)
  • kadeti/ kadetkinje do 14 godina (pobjednici Ema Lovrić i Amal Isabegović)
  • juniori/ juniorke do 18 godina (pobjednica Marinela Petanović)

Na natjecanju je sudjelovalo 70-ak natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Srbije.